Gastvrij magazine - Juli 2017

Gepubliceerd op

Leon van Velthoven nam 5 jaar geleden café De moesdijk over (hij had er al eerder uitgeholpen) aan de doorgaande weg naar het hart van Weert. Met succes. Zijn levenspartner Diana sprong na een jaar bij en samen hebben ze veel plezier in deze mooie horecazaak. Dat blijkt uit alles: de zaak en het terras zien er keurig verzorgd uit en het bierassortiment nodigt uit tot gezellig lang verblijven.

Dat laatste was niet altijd zo. Leon: “Met de brouwerij die hier tot voor kort leverde hadden we nauwelijks contact. We wisten niet wie onze contactpersoon was en niet welke speciaalbieren beschikbaar waren. We besloten de overeenkomst te beëindigen en waren al bezig met een andere brouwerij toen Ton van Luijk van Brand hier binnenstapte. Tja, dat bier dronk ik privé altijd al en het is erg populair in Weert. Ik kreeg meteen veel informatie en de nodige ondersteuning.”

Ton van Luijk: “Deze mensen omarmde alles wat ik meebracht: een bierproefplankje voor de speciaalbieren, de bieren zelf, de promotiematerialen. Wat een enthousiasme! naast ons proefplankje presenteert Diana een Luuëker plenkske met lekkernijen voor een symphatiek bedrag.”

Café De Moesdijk profileert zich ook als fietscafé en heeft een samenwerking met Café Vegtes in Hamont (net over de Belgische grens), in de vorm van een gezamelijke fietsroute. “We beschouwen het als een voorbode van de mogelijke treinverbinding tussen Hamont en Weert”. Leon van Velthoven: “Speciaalbieren liepen hier vroeger nauwelijks. Nu is het een groot succes, mede door de promotionele ondersteuning van Brand.”