Onze schitterende met Belgie samenwerkende fietstocht

Deze fietsroute tussen Hamont (B) & Weert (NL) en terug, is naar eigen wens te rijden tussen juni t/m september. Tevens lopen de 2 café-initiatiefnemers voor op de mogelijke treinverbinding tussen Weert en Hamont. Grenzeloos trappen is eindeloos genieten van de mooie natuur die België en Nederland met elkaar verbindt.

We hebben een mooie fietsroute uitgestippeld tussen de 2 organiserende cafeetjes die de fietser leidt langs de prachtige natuur aan beide zijden van de grens tussen België en Nederland en die de 2 Limburgen met elkaar verbindt. De route bedraagt in totaal om en bij de 50 km en halfweg kan men uitrusten en genieten in één van beide cafeetjes.

Hoe werkt het precies?
Vanaf juni tot en met september kan je de route fietsen startend vanuit café De Vègtes of café De Moesdijk. Voor aanvang ontvang je de gedetailleerde route en verwennen we je met een kopje koffie, thee of Frisdrank en ontvang je consumptiebonnen voor hapjes/drankjes bij het rustpunt (in Weert of in Hamont afhankelijk van waar je vertrekt). Bij aankomst kan je nog genieten van een echte trappist of speciaal biertje alsook van een hapje. Dit alles wordt je aangeboden aan een democratische vaste prijs per persoon, te betalen voor vertrek.

Voor de prijs van € 13,- ontvang je:

  • 1 koffie, thee of frisdrank bij vertrek
  • 1 frisdrank, biertje of koffie naar keuze bij pauzeplaats
  • 1 Brusselse wafel (met suiker) in Hamont (bij pauze vanuit Weert of bij aankomst te Hamont)
  • Weerter vlaai met koffie of verse soep met brood in Weert (bij pauze vanuit Hamont of bij aankomst in Weert)
  • 1 trappist of speciaal bier bij aankomst
  • Een gedetailleerde routebeschrijving per persoon

Op deze manier wensen we culinair fietsen aan te moedigen en tevens een voorloper te zijn om Hamont en Weert per trein met elkaar te verbinden. Starten kan dagelijks (behalve op maandag en woensdag) vanuit café De Vègtes (Dijk 66, Hamont) vanaf 11.00 uur en vanuit café De Moesdijk (Roermondseweg 115, Weert) vanaf 13.00 uur.

Zeker de moeite om deze unieke fietstocht in de regio te doen en zo een heerlijk dagje te ontspannen en beide kanten van de grens sportief en culinair te ontdekken! Voor groepen boven 5 personen is vooraf aanmelden wenselijk. Beide cafés hebben een ruime parkeerplaats voor het parkeren van je auto.

Inlichtingen:
Leon van Velthoven: T +31 655 584 569 of Roger Mertens: T +32 473 981 408